dinsdag 21 juli 2009

Strandvolleybal

Op tien kilometer afstand van Batumi en op 5 kilometer afstand van de Turkse grens ligt het dorpje Gonio. In de zomermaanden is het vergelijkbaar met de costa brava en heeft elke strandtent zijn eigen avondprogramma. Maar dat is voor toeristen. ’s Zomers komen ook alle kinderen en kleinkinderen van de inwoners hier vakantie vieren. Zo is er de ‘oude garde’, die al jaren het strand en bijbehorend volleybalveld in Gonio domineren. Maar dat betekent niet dat ze niet worden uitgedaagd door de jongens van een jaar of twintig, die staan te poppelen om het heft over te nemen. En deze battle speelt zich af op het volleybalveld. Als het spel in volle gang is, blijkt dat er een ware toeschouwerstribune is gevormd. Van alleen mannen en ik. De oude garde staat op winst. De jongeren verbijten zich en proberen extra energie te krijgen door al rokend te volleyballen. Voor mij onverstaanbarekreten vliegen over het veld. Als de bal buiten het speelveld belandt, dan staat daar al de jongste ‘garde’ van 5 tot 8 jarige knulletjes klaar, die hun eigen strijd uitvechten om de bal terug te brengen bij de grote jongens. Als de strijd is gestreden en de oude garde hun plek en recht als oudste op het volleybalveld hebben geprolongeerd, lopen ze met z’n allen, elkaar al op de schouderkloppend, richting een hutje om daar hun overwinningsjoint te roken. Een echte mannenaangelegenheid en dus duik ik lekker de zwarte zee in.

1 opmerking:

  1. Hoi Li,
    Leuk om al je wilde verhalen te lezen. Ik bedenk het commentaar van Bacho er wel bij :-) Wij hebben het super naar ons zin gehad in Thailand en heb lekker mijn mailbox 3 weken niet opengemaakt. Als je míjn verhalen wilt horen, zul je dus echt een keer langs moeten komen ... :-P
    Veel plezier en geniet!

    Ciao,
    Linda
    PS Ik moet wel zeggen dat dit bijna betere promotie voor Georgië is dan dat Bacho doet. Krijg al helemaal zin om ook te gaan :-)

    PS 2 Wij hebben nu een Wii. Valt dat ook onder spelletjes spelen?

    BeantwoordenVerwijderen